Michael Kightly till Burton på lån från Burnley

michael kightly

Michael Kightly: Låneflytt bekräftas: Burton Albion har undertecknat Burnley ytter Michael Kightly på lån fram till slutet av säsongen.

Den 31-åriga har spelat åtta matcher den här säsongen för Clarets, men vill spela vanlig fotboll och hoppas att han kan göra det med Brewers.

michael kightly

“Varje fotbollsspelare vill spela spel och jag är inte annorlunda,” sade Kightly. “Burnley har varit på en stor kör och mår bra så jag inte har haft många möjligheter.

“Förhoppningsvis kan jag komma till Burton och visa människor på Burton vad jag kan göra -. Jag ser fram emot att spela fotboll är vad jag vill göra jag ser fram emot att knuckling ner och arbetar hårt och försöker att komma in. Burton team. ”

Burton är 21 i Championship tabellen, en plats ovanför nedflyttning zonen, men Kightly är övertygad om hans erfarenhet kommer att vara en tillgång för sin nya klubb.

Han sade: “Jag har blivit befordrad från mästerskapet tre gånger så jag vet ligan ganska väl.

“Jag har haft turen att inte vara i nedflyttning striden men jag är säker på att jag kan använda den erfarenhet som jag har fått i mästerskapet i denna situation och förhoppningsvis kan jag hjälpa på och utanför planen vid klubben. Jag är verkligen glada och ser fram emot att få gå riktigt. “