Tammy Abraham tillfälligt tillbaka till Chelsea

chelsea

På lån Bristol City anfallare Tammy Abraham har återvänt till moderklubben Chelsea att genomgå behandling på ett lår skada.

Den 19-åriga, som har gjort 21 mål i 38 matcher för Championship sida denna sikt skadan inträffade i nederlaget vid Leeds i tisdags.

Abraham hade omedelbart tillbaka till Blues för skanningar och City chef Lee Johnson har bekräftat att det är där han kommer att förbli under den närmaste framtiden.

chelsea

“Han kommer säkerligen att vara ute i två till tre veckor. Tammy hoppas det är närmare två än tre,” sade Johnson.

“Chelsea ser efter honom just nu och vi kommer att få honom tillbaka i omkring en vecka till tio dagar för att börja få honom tillbaka på [träningsplaner].

“Det är en stor förlust för oss med tanke på hur många mål han gjorde den här säsongen och hur bra han har varit. Det är det bästa scenariot, eftersom vi vid ett tillfälle trodde att det skulle vara sex till åtta veckor.”

Johnsons sida förbereder sig för att vara värd för Fulham i mästerskapet på tisdag kväll, inte ha spelat en match i helgen på grund av det planerade oppositionens FA Cup åtaganden.

“Jag gick till Tottenham-Fulham cup spel på söndag”, tillägger Johnson. “Fulham har flest passerar i vår division, uppe med Reading.

“Vi har slagit Fulham tre gånger eftersom jag har varit här och vi vill göra det fyra.”