Virgil van Dijk får inte lämna Southampton

Virgil van Dijk

Virgil van Dijk kommer inte att tillåtas att lämna Southampton i sommar, enligt ordförande Ralph Krueger.

Rapporter i den nationella pressen har kopplat Liverpool och Manchester City med sommar drag för den nederländska försvarare, som har varit exceptionellt för Saints sedan han från Celtic i september 2015.

Virgil van Dijk

Van Dijk belönades med ett nytt sexårskontrakt i maj och fick namnet Saints kapten efter avgång Jose Fonte till West Ham i januari.

Krueger insisterar Southampton har ingen avsikt att sälja Van Dijk, som för närvarande är på åskådarplats med en ankelskada, och hoppas att bygga ett team runt 25 år gammal.

Van Dijk led en ankelskada i 3-0 seger över Leicester i januari och var uteslutet för upp till tre månader
“Vi är bara av januari transferfönstret och strävar efter att hålla denna grupp tillsammans och att bygga vidare på det”, säger Krueger.

“Virgil är mycket engagerade oss under en lång tid och vi kan inte se något annat än det i vår framtid. Han är vår lagkapten och vi ser inte honom någon annanstans än i röda och vita ränder.”

Southampton har tillåtit stjärnan namn som Morgan Schneiderlin, Nathaniel Clyne, sadio mané, Adam Lallana och Victor Wanyama att lämna St Marys i tidigare transferfönster.

Men Krueger sade: “Vi vill inte göra vad vi gjorde under de senaste tre somrarna varje år.

“Vi vill komma bort från det och vi är övertygade om denna sommar kommer att bli en mycket tystare i Southampton och vi kan hålla kärnan i det här laget framåt för ett par år.

“Det kommer att vara viktigt när man ser hur bra gruppen är just nu och hur spännande fotboll är.

“Spelet vi spelar är ett nöje att titta på och ett nöje att vara en del av.”