Yakubu Aiyegbeni har tecknat för Coventry

Yakubu Aiyegbeni

Tidigare Everton och Blackburn Rovers anfallare Yakubu Aiyegbeni har tecknat för Sky Bet League One sida Coventry City fram till slutet av säsongen.

Coventry chef Russell Slade hade bekräftat klubben skulle vara ute efter att underteckna 34-årig före detta Nigeria internationellt om han kunde bevisa sin lämplighet när du tränar med Sky Blues – som sitter botten av ligan.

Yakubu Aiyegbeni

Yakubu, som också har Premier League erfarenhet med Middlesbrough och Portsmouth har nu skrivit ett avtal som kommer att se honom stanna på Coventry tills maj 2017 – i avvaktan på internationell avslut – med klubben vill undvika nedflyttning till den fjärde nivån i engelsk fotboll.

“Vi är glada över att ha säkrat undertecknandet av Yakubu, som ger stor erfarenhet och ett fantastiskt mål rekord” Slade berättade Coventry officiella hemsida.

“Hans professionella karriär talar för sig själv, efter att ha gjort mål genomgående på den högsta nivån av engelsk fotboll, och han kommer att fungera som en utmärkt förebild för de yngre spelarna.

“Han är klok på bollen, har god skärpa och närvaro, och vi kommer att fortsätta att arbeta på sin match lämplighet som vi förbereder oss för de sista 16 matcher den här säsongen.”

Yakubu nyligen återvänt till England efter en sejour i den turkiska Super Lig sidan Kayserispor.